سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سایت پزشکی

خواص گیاه کوهی آویشن شیرازی در بارداری و سرماخوردگی

آویشن شیرازی,آویشن شیرازی نام علمی,آویشن شیرازی+pdf,آویشن شیرازی ویکی پدیا,آویشن شیرازی برای زنان باردار,آویشن شیرازی و بارداری,اویشن شیرازی گیاه,آویشن شیرازی و سرماخوردگی,آویشن شیرازی در بارداری,آویشن شیرازی به انگلیسی,آویشن شیرازی برای زن باردار,آویشن شیرازی دردوران بارداری,گیاهشناسی اویشن شیرازی,آویشن شیرازی برای سرماخوردگی,آویشن شیرازی در دوران بارداری,تاثیر آویشن شیرازی در بارداری

آویشن شیرازی , آویشن شیرازی نام علمی , آویشن شیرازی+pdf , آویشن شیرازی ویکی پدیا

 آویشن گیاهی کوهستانی و معطر است که تنوع زیادی دارد. این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشک است و از آن معمولاً به عنوان ادویه برای طعم ‌دار کردن انواع غذاها و بعضی خوراک‌ها استفاده می‌‌کنند.

آویشن شیرازی

آویشن یک گیاه کوهی و پر از خاصیت می باشد که امروز قصد داریم در سایت جسارت این گیاه رو بررسی کنیم به همین منظور تعدادی عکس از آویشن و خواص آن را برای شما دوستان عزیز آماده کرده ایم . آویشن (در انگلیسی Thymus vulgaris) یکی از شناخته شده‌ترین گیاهان دارویی از تیره نعنا است. آویشن درختچه‌ای کوتاه و پرشاخه است که برگهای نازک و متقابل دارد. دارای گل‌هایی سفید چتری و منفرد است. در روایات از آن به صعتر یاد شده است.محمد زکریای رازی معتقد است آویشن نفخ شکن، موجب گرمی تن و گوارش خوراک است.[1] گونه‌های مختلفی از آن در کوهستان‌های ایران بویژه در کوه پایه‌های شهرستان فریدونشهر و همچنین در شهرستان اقلید (با نام آویشن شیرازی (Zataria multiflora) می‌روید. در همدان به آن آزربه و در کوخرد هرمزگان به آن اَوشُه می‌گویند.در کوههای چهارمحال و بختیاری به خصوص در کوهپایه های کلار و ناغان (اُورشُم) می روید.

آویشن شیرازی , آویشن شیرازی نام علمی , آویشن شیرازی+pdf , آویشن شیرازی ویکی پدیا

این گیاه در کشور ما معمولاً به صورت خشک شده و پودر مورد استفاده قرار می‌‌گیرد ولی در کشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه‌اش را نیز در غذا مصرف می‌کنند زیرا آویشن تازه عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع خشک آن دارد.

آویشن شیرازی نام علمی

در جلگه دشتهای میانی استان بوشهر نیز می‌روید و در گویش دشتی بوشهری به آن اُوشِه می‌گویند، همچنین در استان کردستان واقع در شهرستان بیجارگروس نیز به وفور می‌روید که به زبان محلی کردی گروسی به آن اَزوِه می گونید، این گیاه در نواحی کوهستانی استان سیستان و بلوچستان هم می‌روید و در زبان محلی به نام «ازگند» معروف هست.  آویشن در طب سنتی ایران و اروپا، کاربرد دارویی دارد. این گیاه علفی و معطر، دارای خواص دارویی بسیاری است و از آن در صنایع غذایی (پیتزا، پاستا، ماهی، پنیر، لیکور، ذرت مکزیکی و…)، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می‌شود. قسمت‌های دارویی این گیاه، سرشاخه‌های آن و برگ خشک شده آن است. در قرون وسطی در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا از آویشن برای درمان سرفه، سوء هاضمه و از بین بردن انگل‌های روده استفاده وسیعی می‌کردند. آویشن خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد. در بعضی کشورها مثل آمریکا دم کرده آویشن برای آرام کردن ریه و سرفه در مواقع سرماخوردگی، هنوز هم محبوبیت فراوانی دارد.